Servicetekniker (vest)

Service på målere, radiomoduler og netværk 
 
Service, vedligehold og fejlfinding 
I denne stilling skal du sikre, at digitalt, fjernaflæst måleudstyr til vand, varme og el kan kommunikere gennem netværksnoder og gateway til KeepFocus’ datahub.  
Kunderne, som du skal hjælpe, er primært boligselskaber, men du kan også komme til at arbejde for industrivirksomheder, hoteller, detailvirksomheder og kommuner. 
 
Hos den enkelte kunde skal du vedligeholde udstyret samt gennemføre fejlfinding på kommunikationen fra målere til netværksnoder og gateway og på kommunikationen fra gateway over GRPS eller Ethernet til KeepFocus’ datahub. Du vil også komme til at forestå udskiftning af målere og radiomoduler samt at genindsætte målere i netværket. 
 
I nogle perioder vil du også skulle deltage i større montageopgaver, hvor der skal monteres måleudstyr, netværksnoder og gateway i. Ved større montageopgaver vil du komme til at arbejde sammen med et team af kolleger. 
 
En stor del af arbejdet vil foregå i hjemmet hos privatpersoner, hvorfor det er vigtigt, at du kan skabe tillid og kommunikere med alle samt give en god service. 
 
Du skal arbejde for kunder i Vestdanmark, og vi forventer, at du oftest arbejder ud hjemmefra eller fra KeepFocus hovedkontor i Silkeborg. Support til kunder på Sjælland kan forekomme i perioder. 
 
Elektriker eller VVS-montør  
Formentlig har du en teknisk uddannelse som elektriker, VVS-montør eller tilsvarende og har opnået stor viden med service og fejlfinding. Du har en god viden om netværk, og har du erfaring i at arbejde med målere, er det absolut en fordel. 
 
Du trives i rollen med at køre rundt til kunder og servicere dem og er god til at omgås med andre mennesker. 
 
Samtidig motiveres du af at have dit eget ansvarsområde og motiveres af at løse de udfordringer, en arbejdsdag byder på. 
 
Du vil naturligvis modtage træning og vejledning i KeepFocus’ interne værktøjer og procedurer. 
 
Vi tilbyder 
  • En selvstændig stilling, hvor ikke to dage bliver ens 
  • Et job med stor kundekontakt 
  • Et job med stor frihedsgrad til selv at præge jobbet 
  • Et job i en uformel virksomhed med korte beslutningsveje 
  • Et job i en innovativ virksomhed med stor forandringsparathed 
  • Et job i en meget ambitiøs virksomhed 
  • En virksomhed, der gør en forskel. 
 
Yderligere information  
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte Casper Mejsen fra KAR+CO på telefon 2279 9925. 
 
Ansøgning og ansøgningsfrist
Ansøgninger behandles løbende, som vi modtager dem. Upload din ansøgning til KAR+CO ved at benytte knappen til højre mærket "Søg stillingen". 
 
Med henvisning til de nye persondataregler modtages ansøgningen KUN via systemet. Kan du ikke uploade din ansøgning via ansøgningsknappen, bedes du derfor kontakte KAR+CO. 
 
Bemærk, at vores annoncer automatisk og løbende bliver fornyet på jobportalerne, indtil stillingen er endeligt besat. En fornyelse af stillingen, om end det kan se sådan ud, er således ikke et udtryk for genopslag. Du kan kun søge stillingen via systemet og kun én gang. Jf. GDPR bedes du undlade at fremsende ansøgning på ny via mail eller lignende uden forudgående aftale.