Projektsælger af unikt produktkoncept til rådgivere og bygherrer

Jobbet
Du får et selvstændigt ansvar for at bearbejde primært de rådgivende ingeniører og der igennem sikre, at Altiflexs aflukningssystemer bliver foreskrevet i projekterne. Sekundært at udvikle og fastholde porteføljens projektsalgskunder, der typisk er netop rådgiverne og i nogle tilfælde også kan være f.eks. bygherrer, arkitekter, entreprenører og tømrermestre.
 
Med reference til virksomhedens direktør skal du kunne synliggøre Altiflex systemets mange fordele i form af forbedret sikkerhed, arbejdsmiljø, bæredygtighed og økonomiske fordele for kunderne, hvilket kræver at du forstår byggeprocesserne og dermed er god til at argumentere for de mange fordele ved systemet. Det kræver bl.a., at du kan sætte kunden i stand til at vurdere den samlede økonomi ved Altiflex løsningen i forhold til de traditionelle alternativer, der typisk er trærammer med plastfolie.
 
Du vil således skulle sælge ind til aktuelle projekter, hvorved du indgår i en meget løsningsorienteret indsalgsproces, hvor kundens situation analyseres, der brainstormes og identificeres muligheder, der udarbejdes tilbud og løsninger præsenteres samt forhandles på plads, inden der kan lukkes ordrer.
 
Din baggrund
Vi forestiller os, at du har en relevant salgs-/byggeteknisk uddannelse/håndværksmæssig baggrund og/eller har erfaring fra et tilsvarende salgsjob.  
Du har et godt kendskab til salgsprocesser, hvor man sælger ind til rådgiverkunder i byggebranchen.
 
Du ved, at det handler om at skabe løsninger, der matcher kundens konkrete behov i byggeprojektet og du kender til vigtigheden af at blive anerkendt som seriøs rådgiver og ekspert i projektet – både for at sikre troværdigheden, men også for i sidste ende at kunne få ordren.
 
Du arbejder selvstændigt, kan drive og strukturere indsatser og aktiviteter, er ihærdig og har et højt energiniveau.
 
Du kan arbejde med MS Office pakken, herunder Excel, og er vant til bruge CRM. Du har en jordnær og behagelig personlighed og behersker engelsk.  
Har du et godt netværk blandt rådgivere og/eller projektledere, vil det naturligvis være en yderligere fordel.
 
Du får et meget alsidigt og selvstændigt job med gode personlige og faglige udviklingsmuligheder, i en spændende og nytænkende vækstvirksomhed, med salg af et patenteret og unikt system til byggebranchen. Et uformelt miljø med gode erfarne kollegaer, hvor du bliver en del af det eksisterende salgsteam.
 
Dertil kommer naturligvis en lønpakke med bonusordning, der afspejler stillingens indhold.
 
Yderligere information  
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte Kim Overgaard Schlichting, KAR+CO, tlf. +45 4043 3090. 
 
Ansøgning og ansøgningsfrist 
Ansøgninger behandles løbende. Upload din ansøgning til KAR+CO ved at benytte knappen til højre mærket "Søg stillingen". 
 
Med henvisning til de nye persondataregler modtages ansøgningen KUN via systemet. Kan du ikke uploade din ansøgning via ansøgningsknappen bedes du derfor kontakte KAR+CO. 
 
Bemærk, at vores annoncer automatisk og løbende bliver fornyet på jobportalerne, indtil stillingen er endeligt besat. En fornyelse af stillingen, om end det kan se sådan ud, er således ikke et udtryk for genopslag. Du kan kun søge stillingen via systemet og kun én gang. jf. GDPR bedes du undlade at fremsende ansøgning på ny via mail eller lignende uden forudgående aftale.